Aanschouwelijk en Educatief onderwijs

U wilt dit jaar het thema Middeleeuwen belichten, en u wilt dit gestalte geven? Zoekt u daarbij iemand die dit thema zowel aanschouwelijk, educatief als interactief kan maken ?
Wij zijn stichting Ridders van de IJssel, een stichting die de middeleeuwen doet herleven.
Wij zetten ons in voor onderwijs op basisscholen.
Wat wij bieden is interactief onderwijs.

  • Slide3
  • Slide1
  • Slide4
  • Slide2


Geen saaie droge stof, maar een dynamische les waarover nog jaren nagepraat wordt! Een ridder, of misschien wel twee, komen op uw school in vol ornaat. Dat betekent met verschillende wapens, Maliënkolders, harnassen, vaandels, schandpaal, enz. Verder kunnen we een middeleeuwse tent meenemen, die we op het schoolplein kunnen opzetten. Al ons materiaal is volledig authentiek. Wij hebben ons gespecialiseerd in de middeleeuwen én in het overbrengen van ons
verhaal naar jong publiek.

Vaak is de school opgedeeld in drie of vier groepen, die ieder drie kwartier tot een uur met de ridders de middeleeuwen gaan ontdekken; ze mogen een helm passen, een zwaard vasthouden en voelen hoe zwaar zo’n harnas nou echt is. Aan de hand van onze verhalen worden ze meegevoerd naar spannende ridderavonturen en zonder dat ze het doorhebben, steken ze er nog wat van op ook! Wat wij creëren is een unieke ervaring, die de kinderen, leerkrachten én ouders nog  jaren bijblijft.

 

 

Ridders v/d IJssel met hun kampement bij u op school

  

Ook kunnen wij op scholen ons kampement opzetten. Dit kan misschien bij u op school of in de directe omgeving. Misschien gecombineerd met andere scholen die ook dit thema behandelen, mogelijk in overleg met uw gemeente. U kunt ook denken aan een “schoolreisje” voor de onderbouw.

  


Zo kunnen wij dan een dag of dagen lang het leven in een kampement uitbeelden. Middeleeuws koken, jacht nabootsen, d.m.v. boogschieten op 3-D doelen, uitleg gevechtstechnieken, enz.. Uiteraard moeten de kinderen ons meehelpen in het kampement.