Een stadswandeling met Ridder Dolf

 

Stap met Ridder Dolf de middeleeuwen in en beleef deze bijzondere, 2,5 uur durende, stadswandeling. Hoor de meest ongelooflijke verhalen die Oud Campen rijk is. Luister hoe Kampen vroeger zijn eigen wetten, gebruiken en uitvindingen had. Laat u meevoeren langs de verdedigingswerken die Kampen rijk was. Wist u dat er mensen tot de sleepsteen werden veroordeeld en dat de gootsteen in ons middeleeuws Campen is uitgevonden?

 
Laat u meevoeren langs de toegangspoorten, torens en  plaatsen waar de stadsmuur stond. Als nazaat van zijn verre voorvader Ridder Rudolfhus, die een belangrijke rol heeft gespeeld in het 15e -eeuwse machtige Campen, weet Ridder Dolf u precies te vertellen wat er zich vroeger heeft afgespeeld. We stoppen onderweg bij vijf bijzondere kroegjes waar u even kunt bijkomen van de ongelooflijke verhalen. Daar wordt u een (alcoholhoudend) drankje naar middeleeuws recept aangeboden. Na een paar drankjes beginnen de verhalen steeds sterker te worden. Laat u verrassen door oude gedichten van de troubadours die geïnspireerd raakten in ons mooi Kampen. De vraag blijft of deze ongelofelijke  verhalen wel  waar kunnen  zijn.

 

Programma

Tijdens de 2,5 uur durende wandeling loopt u langs historische gebouwen, oude poorten, een stukken stadsmuur en gewelven. Ridder Dolf vertelt u spannende verhalen over het rechtssysteem, hoge rechtspraak met zijn straffen in het middeleeuwse Kampen en u komt er achter wie de, aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, de voorvader van Holleeder was. Wist u dat Kampen de oudste exotische dierentuin van Nederland had en dat er echte leeuwen leefden in Kampen? Laat u meeslepen langs executieplaatsen ,hoe straffen werden uitgevoerd en welke. Verbaas u over  een alcoholist die de stad van de ondergang heeft gered en wat het Kamper volkslied hiermee te maken heeft. En wist u dat Kampen zijn eigen ‘Romeo en Julia’ verhaal heeft? Luister naar het verhaal van een vrouw die de hele stad op stelten kreeg, incl. de Stadsraad. We sluiten samen af met een stevige kruik bier en iets lekkers terwijl Ridder Dolf u verteld dat de snelle hap uit de muur door Ridder Rudolfhus is bedacht. Het is na afloop aan u of dit allemaal heeft kunnen gebeuren in ons mooi Campen.

 

Duur

De stadswandeling start om 16:00 uur en duurt ongeveer 2,5  uur. Andere tijden zijn in overleg mogelijk. 

 

Een ridderlijke groet van Ridder Dolf. Voor contact: Mail Ridder Dolf